Kertaterapia, Tampere

Täsmäapu ahdistukseen silloin, kun sille on tarve

Tampere

Isolta tuntuva ongelma voi ratketa pienillä oivalluksilla

Oletko jumissa? Ahdistaa ilman “oikeaa” syytä, jatkuva väsymys vaivaa tai jokin tietty haaste vie voimat?

Tule juttelemaan olostasi. Selkeästi rakennetun kertakäynnin aikana opit tuetusti ymmärtämään, mikä ongelma on tärkeä ratkaista tässä hetkessä, ja mikä on turhaa murehtimista. Pienet oivallukset antavat tilaa hengittää ja voimia ratkaista suurempiakin haasteita.

Tätä on kertaterapia, mielenterveyspalveluiden kapinallinen. Se on terapeuttista tavoitteellista keskusteluapua, jossa helpotus elämän solmukohtiin voi löytyä jo kertakäynnillä.

Terapiapalvelut Emootio oy

Miten, kenelle ja missä?

Ajanvaraus & maksu

Varaa aika ajanvarauskalenteristamme. Kertaterapian aika on aina yksi tunti, ja käyntikerran hinta 75 €. Maksu paikan päällä tai laskulla.

Kenelle & missä

Kertaterapia sopii kaikille ratkaisukeskeistä keskusteluapua kaipaaville. Tapaamiset toteutetaan toimitiloissamme osoitteessa Pyhäjärvenkatu 5 A, 4. krs, Tampere. Lue tapaamisen kulusta tarkemmin alta UKK-osiosta.

Tarjoamme myös ratkaisukeskeistä (lyhyt)terapiaa

Usein kysyttyä kertaterapiasta

Tiedätkö sen tunteen, kun olet oikein jumissa? Epämääräinen ahdistus jarruttaa kaikkea tekemistä, ja haluat liikkua eteenpäin, pois pahasta olosta, muttet tiedä miten? 

Näitä elämän solmuja varten on kehitetty kertaterapia. 

Kyseessä on palvelumuoto, joka kapinoi tiukkaan istuvia mielenterveyden uskomuksia vastaan. Uskomuksia siitä, että avun voi löytää vain terapiasta tai diagnooseista. Että terapian pitäisi aina olla pitkäaikaista. Että ongelmien juurisyyt pitää aina olla tarkkaan määritelty, jotta niihin voisi löytää ratkaisuja. Että Kelan tukema terapia olisi jotenkin halvempaa kuin muut terapiat.

Kertaterapia putsaa pöydän tehokkuudellaan. 

Sen tavoite on selkeästi rakennetun ohjauksen avulla etsiä yhdessä, mikä painaa eniten. Ja löytää sopivan kokoiset askeleet, joilla pahaa oloa saisi purettua nyt, tässä hetkessä, itse tai läheisten tukemana. 

Toisin sanoen käynnillä opitaan tunnistamaan, mikä juuri nyt haastaa eniten, ja mikä on turhaa murehtimista. Ja miten yhden ongelman ratkaiseminen voi parantaa jaksamista niin paljon, että muutkin ongelmat alkavat ratketa samalla.

Kertaterapia sopii kaikille ratkaisukeskeistä keskusteluapua kaipaaville. Tapaamisesta voi olla hyötyä niin nuorille kuin aikuisillekin.

Kertaterapia voi olla hyvä vaihtoehto esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Odotat pääsyä lääkärille/psykiatrille/psykologille/psykoterapiaan
  • Odotat pääsyä ADHD-/autismitutkimuksiin
  • Olet saanut diagnoosin, muttet tiedä, miten elämässä edetä sen jälkeen
  • Voit henkisesti pahoin, etkä tiedä, miksi
  • Olet hyvin väsynyt, ja haluat puuttua oireisiisi ennen kuin ne pahenevat
  • Sinulla on haasteita opinnoissa, töissä, ihmissuhteissa tai arjen jaksamisessa

Käynnille tullessa ei tarvitse tietää vastauksia mihinkään, ei edes siihen, miksi on paha olo. Selvitämme sen yhdessä, ja etsimme sopivat vaihtoehdot eteenpäin pääsemiselle.

Voi. Kertaterapia antaa vapauden valita, milloin sitä tarvitset. 

Toisin kuin esimerkiksi psykoterapiassa, tapaamisten suunnitteluun ei tarvitse sitoutua, vaan voit varata ajan silloin, kun tuntuu, että tarvitset apua.

Kertaterapiassa voit siis käydä kerran, kaksi, kuukauden välein tai vaikka kerran vuodessa.

Tapaamisten määrää ei ole rajoitettu, ja kohtaamisten malli on aina samanlainen: opitaan ymmärtämään, mikä painaa juuri nyt kaikki eniten, ja miten pahaan oloon löydetään paras apu tässä hetkessä.

Kertaterapiaan voit hakeutua ilman lähetettä tai diagnoosia. Valitse sinulle sopiva aika ajanvarauskalenterista.

Kertaterapian ja psykoterapian tavoitteet ja toimintamallit ovat erilaiset.

Usein psykoterapiassa pohditaan koko elämänkaarta ja haasteiden juurisyitä, ja tyypillinen käyntimäärä on n. 40 krt/v, eli noin kerran viikossa pl. lomat ja muutama väliviikko.

Kertaterapiassa puolestaan pohditaan, mikä haastaa eniten nyt ja miten voin itse vaikuttaa ongelman ratkaisemiseen tässä hetkessä. Apu voi löytyä jo kertakäynniltä. Meillä on myös asiakkaita, jotka varaavat ajan esimerkiksi n. kerran kuukaudessa.

  • Kertakäynti: 75 €
  • Käynti 1 krt/kk vuoden ajan: 900 €
  • Ei edellytä b-lausuntoa
  • Ei käyntikirjauksia kanta.fi-tietokantaan

EMootiolla kertaterapiaa toteuttavat Emmi Lönnqvist ja Jaana Sarso. Molemmat mimmit ovat pitkän linjan mielenterveyden ammattilaisia, ja kohtaavat päivittäin nuoria, joiden elämä on jumissa.

Emmiin ja Jaanaan voit tutustua paremmin tällä sivulla.

Molemmilla on myös vahva ymmärrys siitä, milloin oireesi viittaavat toisenlaisen avun tarpeeseen. Mikäli olet jumissa pahan olosi kanssa, autamme myös löytämään oikeanlaisen avun, jos näemme, että kamppailusi vaatii toisenlaisia hoitokeinoja kuin mitä kertaterapia voi tarjota.

Matalan kynnyksen keskusteluapua, vertaistukea ja lisätietoa nuorten mielenterveyden ongelmista löydät mm. seuraavilta sivuilta.

Nuorille:

Apuu-chat 

Nuortenlinkki  

Nuorten mielenterveystalo 

Nuorten netin chat 

Sekasin-chat 

Tukinet  

Tukea ja tietoa läheiselle:

Mielenterveystalo 

Mieli ry 

MLL vanhempainpuhelin ja chat 

Varaa aika kertaterapiaan