Nuorisopsykiatria, Tampere

Yksityisen nuorisopsykiatrin palvelut Tampereella

Tampere

Nuorisopsykiatrin palvelut (13–29 v.)

Nuorisopsykiatrin tapaaminen voi olla aiheellinen, kun mielenterveyden haasteet rajoittavat arkea.

Vastaanotolle hakeudutaan esimerkiksi masennuksen, ahdistuksen, koulunkäynnin haasteiden tai syömishäiriöiden lääketieteellisen hoidon saamiseksi. Toteutamme myös nuorten ADHD-tutkimuksia ja muita diagnostisia selvittelyjä, kuten autismikirjon häiriön tutkimuksia.

Psykiatrimme Laura Linkosalo & Eetu Oinas tekevät diagnostiikkaa, kirjoittavat lausuntoja, organisoivat hoitoa ja arvioivat mahdollisen lääkityksen tarvetta. Vahvan verkostomme ja nuoriso-osaamisemme myötä kuljemme tukena koko matkan kohti valoisampaa arkea.

Ajanvaraus

Tullessasi lääkärin vastaanotolle ensimmäistä kertaa, varaa ajanvarauskalenterista 60 min aika. Jatkokäyntien tarve määritellään lääkärin kanssa keskustellen ensimmäisellä tapaamisella.

Käyntien kulku

Vastaanoton käyntiosoite on Pyhäjärvenkatu 5 A, 4 . krs, Tampere. Alle 18-vuotiailla tulee olla huoltaja mukana.

Hinnasto

45 min 180 €

60 min 220 €

Kontrolliaika 20 min 100 € (käynti/puhelu)

Lausunnot 50 €/kpl (B-lausunto lähetetään Kelalle, kun maksu on suoritettu)

Hintoihin lisätään toimisto- & Kanta-kirjausmaksu 5 €. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Usein kysyttyä nuorisopsykiatrin palveluista

.

 

Tunnekuohut ja vaikeat jaksot kuuluvat elämään.

Kun oireilu kuitenkin jatkuu useita viikkoja, eivätkä omat keinot enää riitä paremman voinnin tavoitteluun, on syytä hakeutua mielenterveyden ammattilaisen luo.

Oireilun kirjo voi olla monenlainen: mielen voivat täyttää erilaiset epämääräiset ahdistuksen tunteet, pelot, levottomuus tai univaikeudet. Väsymys ja vihaisuus painaa, päässä pyörii itsetuhoisia ajatuksia tai käytös muuttuu väkivaltaiseksi ja impulsiiviseksi.

Mikä ikinä oirekuva onkaan, siihen on tärkeä puuttua ajoissa, ja muistaa, että aina on tärkeää hakea apua, kun mieli on musta.

Nuorisopsykiatrin vastaanotolle voit hakeutua ilman lähetettä. Varaa aika lääkärin ensikäynnille (60 min) ajanvarauskalenterista.

Toteutamme myös nuorten (13–25 v.) ADHD-tutkimuksia. Tutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Toteutamme myös muita diagnostisia lisäselvittelyjä, kuten autismikirjon häiriön diagnostiikkaa.

Mikäli epäilet, että nuoren oireilun taustalla saattaisi olla diagnosoimaton autismikirjon häiriö, otathan yhteyttä meidän Emmiin, niin keskustellaan lisää (emmi@emootioterapiat.fi).

Neurokirjon diagnooseihin ja piirteisiin voit tutustua tarkemmin tässä oppaassa:

Nepsy, neurokirjo vai neuroepätyypillinen? Opas neurokirjon käsitteisiin ja diagnooseihin

Yhteiskunta ympärillämme pistää mankeliin niin nuoret kuin aikuisetkin.

Nuorilta odotetaan valtavia vahvuuksia elämän osa-alueilla, joihin heillä ei ole ollut vielä mahdollisuutta kasvattaa tarvittavaa kokemus- tai ymmärryspohjaa. Paineita luovat niin koulujen ja töiden itseohjautuvuuden vaade, sosiaalisen median kuplat, kouluväkivalta kuin ilmastoahdistuskin.

Yhteiskunnan menoa emme kädenkäänteessä voi muuttaa. Omaa suhtautumistamme voimme.

Hyvän elämän resepti on hyvin perinteinen. Sen osia ovat riittävä lepo, ravinteikas & säännöllinen ruokailu, merkitykselliset ihmissuhteet, ruutuajan rajoittaminen ja itselle mielekäs liikunta.

Nuorta voi siis tukea parhaiten luomalla turvallisia rutiineja kaikelle tälle. Tukea voi antaa myös olemalla läsnä, keskustelemalla ja kuuntelemalla arjen synnyttämistä tunteista, asettamalla rajoja ja olemalla vaatimatta liikaa – kukin kyllä selvittää aikanaan, mihin suuntaan toivoo elämän kuljettavan.

Mieli voi kuitenkin järkkyä vaikka olosuhteet olisivat kuinka hyvät. Silloin on tärkeintä osata myöntää, että omat voimat eivät riitä, ja hakeutua ammattiavun piiriin.

Matalan kynnyksen keskusteluapua, vertaistukea ja lisätietoa nuorten mielenterveyden ongelmista löydät mm. seuraavilta sivuilta.

Nuorille:

Apuu-chat 

Nuortenlinkki  

Nuorten mielenterveystalo 

Nuorten netin chat 

Sekasin-chat 

Tukinet  

Tukea ja tietoa läheiselle:

Mielenterveystalo 

Mieli ry 

MLL vanhempainpuhelin ja chat 

EMootio tarjoaa myös matalan kynnyksen palveluita nuorten ahdistuksen lievittämiseen, joihin ei tarvita lähetettä tai diagnoosia:

Kertaterapiassa ahdistus pyritään taltuttamaan jo yhden tapaamisen aikana.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia tarjoaa mahdollisuuden tarkastella jumeja samalla omat vahvuudet tunnistaen.

Nuotti-valmennus on 16–29-vuotiaille suunnattua Kelan kustantamaa koutsausta nuorille, joiden oma polku on hukassa.

Varaa aika ensikäynnille