Oma Väylän tiimi

Tampere | Pori | Seinäjoki

Tutustu Oma Väylä -kuntoutuksen monialaiseen tiimiin

Oma Väylä -kuntoutus on 16–29-vuotiaille neurokirjon diagnoosin saaneille nuorille suunnattu Kelan tukema kuntoutusmuoto.

Tampereen tiimi

Emmi Lönnqvist

Sairaanhoitaja

Jaana Sarso

Sairaanhoitaja

Joona Rontu

Sosionomi

Mika Polvisalo

Sosionomi

Sanna Syrjänen

Työelämäasiantuntija

Tuija Orelma

Sosionomi

Porin tiimi

Riikka Raski

Sairaanhoitaja

Salla Forsman

Kuntoutuksen Ohjaaja

Riikka Elmgren-Ojala

Sosiaalityöntekijä

Seinäjoen tiimi

Sina Kahra

Sosionomi

Mika Polvisalo

Sosionomi

Mia Katajamäki

Sairaanhoitaja

Katja Joensuu

Sairaanhoitaja

Oma Väylän erityisasiantuntijat

Oma Väylän erityisasiantuntijat

Kuntoutustiimin lisäksi Oma Väylän polkuun osallistuu tarpeen mukaan myös erityisasiantuntijoita, kuten psykologeja tai erityisopettajia.

Jäikö jokin
askarruttamaan?

Emmi Lönnqvist

Sairaanhoitaja | Tampere

Emmillä on yli 15 vuoden laaja kokemus mielenterveystyöstä nuorten ja nuorten aikuisten parissa. Emmi on työuransa aikana työskennellyt mm. lastensuojelun sijaishuollossa sekä ennen yrittäjäksi ryhtymistä eri mielenterveyspalveluissa polikliinistä työtä tehden. 

Neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavien nuorten sekä nuorten aikuisten hoito ja kuntoutus ovat lähellä sydäntä ja kulkeneet tiiviisti osana työskentelyä vuodesta 2008 lähtien.

Persoonana Emmi on aito, kannustava ja käytännönläheinen. Emmin erityisvahvuutena on rehellisten ja luottamuksellisten yhteistyösuhteiden luominen nuorten kanssa, ja hänet tunnetaan innostavana ja kunkin polkua kunnioittavana tavoitteita kohti ohjaajana.

Omaa hyvinvointiaan hän pyrkii vaalimaan luonnossa liikkuen ja läheisten seurassa rauhoittumalla. Erityisen tärkeä osa vapaa-aikaa ovat myös Emmin koirat Lysti ja Ilo, jotka liikkuvatkin tiiviisti matkassa töissä ja metsälenkeillä.

Jaana Sarso

Sairaanhoitaja | Tampere

Jaana on rauhallinen ja empaattinen kokonaisvaltaisen terveyden moniosaaja. Hänen vahvuuksiinsa kuuluvat käytännönläheinen ja selkeä tavoitteellisuus asiakassuhteissa. Jaanan motto on, että jokaisella on voimavaroja ja taitoja, joita voidaan valjastaa käyttöön oman hyvinvoinnin eteen, kun niistä tulee tietoiseksi.

Jaana on työskennellyt yli 20 vuotta hoitotyössä nuorten ja aikuisten kanssa. Jaana on psykiatrinen sairaanhoitaja, ratkaisukeskeinen valmentaja, neuropsykiatrinen valmentaja, terveystieteiden asiantuntija (TtM) ja psykoterapeuttikoulutettava.

Hänen erityisosaamisalueitaan ovat mm. ratkaisukeskeinen, terapeuttinen keskustelu sekä ravitsemusneuvonta ja syömiseen liittyvät ongelmat.

Koiraharrastus, luonto ja hyvät ystävät ovat Jaanalle tärkeitä hyvän mielen lähteitä, ja välillä berninpaimenkoira Manta voi kulkea mukana tapaamisissa.

Joona Rontu

Sosionomi | Tampere

Joona on lämminhenkinen ja rento ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja sosionomi (AMK).

Hän on työskennellyt kahdeksan vuotta sosiaalialalla erilaisissa tehtävissä nuorten ja aikuisten kanssa. Kokemusta on kertynyt mm. työllisyyspalveluiden, Kelan, nuorten sosiaalityön, väkivaltatyön sekä mielenterveys- ja kriisityön parista.

Lisäosaamista hän on hankkinut kiusaamiskokemusten jälkihoidosta, raha- ja digipeliriippuvuuden hoidosta, jännittämisestä ja sosiaalisten tilanteiden pelosta, seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuuden sekä kriisi- ja tukihenkilötyöstä. Parhaillaan Joona on viimeistelemässä työnohjaajan opintojaan ja aloittaa neuropsykiatrisen valmentajan koulutuksen keväällä 2024.

Ihmisenä ja työntekijänä Joona on kuunteleva, rauhallinen ja ennen kaikkea loputtoman kiinnostunut erilaisista ihmisistä. Hän arvostaa inhimillisyyttä, yksilöllisyyttä sekä asiakkaalle tärkeiden asioiden äärelle pysähtymistä. Vapaa-ajallaan Joona nauttii koiransa kanssa leikkimisestä, äänikirjoista ja leivonnasta.

Mika Polvisalo

Sosionomi | Tampere

Mika on työskennellyt nuorten ja nuorten aikuisten kanssa vuodesta 2006 alkaen. Hänellä on n. 10 vuoden työkokemus opetus- ja ohjaustyöstä sekä pitkä kokemus erilaisista lastensuojelun sijaishuollon työtehtävistä. Myös esihenkilön ja yritysjohtamisen kokemusta on kertynyt seitsemisen vuoden ajalta. Mika on myös ohjannut lukuisan määrän erilaisia ryhmiä, sekä valmentanut ammattiurheilijoita ja työskennellyt esiintyjien taustajoukoissa.

Työntekijänä ja ihmisenä Mika on lempeä, suorapuheinen, hyvin käytännönläheinen sekä kannustava persoona. Hän tekee töitä rinnallasi matkalla kohti tavoitteita ja laadukkaampaa tulevaisuutta.

Mikan oma hyvinvointi koostuu erilaisista liikunnallisista aktiviteeteista, kuten maastopyöräilystä ja vaelluksesta, sekä musiikin parissa työskentelystä.

Sanna Syrjänen

Työelämäasiantuntija | Tampere

Sanna on iloinen ja rempseä opettaja, joka on työskennellyt eri-ikäisten ja erityisopetusta tarvitsevien lasten yleisopettajana ja musiikinopettajana erilaisia piirteitä ja tarpeita kunnioittaen.

Sanna on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja yliopistokoulutettu mentori, ja EMootiolla hän työskentelee Oma Väylä -kuntoutuksessa työelämäasiantuntijana.

Sannan motto on, että positiivisella asenteella pääsee pitkälle, ja tämä elämänasenne näkyy mukavina kohtaamisina vaikeidenkin aiheiden äärellä.

Tuija Orelma

Sosionomi | Tampere

Tuijalle on tärkeätä ihmisten aito kohtaaminen. Hänen vahvuutena on luoda toiveikas, turvallinen ja lämminhenkinen ilmapiiri, missä on helppo olla juuri sellaisena kuin on. Hän osaa myös tuoda jokaisen yksilön ja ryhmän jäsenten voimavarat ja vahvuudet kauniisti näkyväksi. Tuija on lämmin, myötäelävä ja tutkii asiakkaiden kanssa asioita aktiivisesti ja kannustaen.

Tuijalla on ratkaisukeskeisen psykoterapian, traumaattisten tapahtumien kriisityöntekijän sekä sosionomin (AMK) koulutus. Työssään hän hyödyntää myös psykofyysisiä ja NLP:n lähestymistapoja.

Tuijalla on pitkä työkokemus sosiaali- ja terveysalalta esim. lastensuojelusta, perhetyöstä, terapia- ja koulutustyöstä. Niin opinnoissa kuin työelämässä hän on perehtynyt myös neuropsykiatriasia piirteitä omaavien nuorten ja aikuisten auttamiseen.

Riikka Raski

Sairaanhoitaja | Pori

Riikka on empaattinen ja rauhallinen vahvuuksien löytäjä, jonka työotteessa painottuu vahvasti ratkaisukeskeisyys, sekä toisten kohtaaminen ja kunnioittaminen omana itsenään.

Riikka on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Hänellä on laaja työkokemus erityistuen tarpeessa olevien lasten ja nuorten sekä perheiden kanssa työskentelystä erilaisissa arjen ympäristöissä.

EMootiolla Riikka toimii Porin seudun Oma Väylän omaohjaajana ja sairaanhoitajana.

Riikan erityisosaamiseen kuuluu aistit ja ruokailu. Molemmat tuottavat usein haasteita nepsy-piirteisille, ja molemmissa on tärkeintä oppia tunnistamaan itseen vaikuttavat kuormitustekijät ja voimavarat. Ymmärryksen kautta kullekin löydetään yhdessä myös sopivat apukeinot arjen kuormituksen tasapainottamiseen.

Arjessa Riikka löytää tasapainon luonnossa oleskelusta. Luonto kulkee kuitenkin mukana myös työskentelyssä, kuten myös terapiakoiraksi kouluttautuva mäyräkoira Remy, joka voi pyydettäessä osallistua tapaamisiin.

Salla Forsman

Kuntoutuksen ohjaaja | Pori

Salla on positiivinen ja idearikas tyyppi, jonka erityisosaamista ovat vuorovaikutus- ja tunnetaitojen vahvistaminen. Salla on taitava lukemaan sanatonta viestintää sekä löytämään piilossa olevia kykyjä.

Salla on koulutukseltaan mm. kuntoutuksen ohjaaja (AMK), sosiaalipedagoginen hevostoiminta-ohjaaja sekä hevostoiminnallisen mindfulnessin HeLMi-ohjaaja. Päätyökseen Salla pyörittää psykososiaaliseen kuntoutukseen erikoistunutta Woimahevosen taitotallia, jossa hän vastaa mm. sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaamisesta sekä kehotietoisista ratsastustunneista.

Hevostoiminnan kautta monenlaiset mielenterveyden haasteet ovat tulleet tutuiksi. Työkokemusta Sallalla on kehitysvammaisten asumisyksiköstä sekä päivätoiminnasta. Neuropsykiatrisia erityispiirteitä Salla kohtaa hevostoiminnassa sekä oman perheen arjessa päivittäin.

Salla on lempeä ohjaaja, joka uskaltaa kuitenkin myös haastaa sinua mukavuusalueesi ulkopuolelle. Tietenkin sopivissa määrin ja silloin kun olet siihen valmis.

Omia voimavarojaan Salla ylläpitää hevosten, erätulien, perheen ja Suomiräpin klassikoiden äärellä.

Riikka Elmgren-Ojala

Sosiaalityöntekijä | Pori

Riikka on koulutukseltaan laillistettu sosiaalityöntekijä, ratkaisukeskeinen valmentaja ja lyhytterapeutti sekä eläinavusteinen valmentaja. Hänellä on yli 10 vuoden kokemus psykiatrialta, ja etenkin yksilökuntoutus on aina kuulunut erityisosaamiseen.

Riikalle on tärkeää, että jokainen asiakas tulee kohdatuksi ja kuunnelluksi omana itsenään, ja hän haluaa tukea jokaista löytämään omannäköisensä elämän pelimerkit. Eläimet ja luonto ovat lähellä sydäntä, ja hänellä onkin kotona tuleva terapiakoira, joka on nyt alle vuoden ikäinen.

Luonteeltaan Riikka on empaattinen ja lempeä. Hänellä on myönteinen elämänasenne, ja hän uskoo, että kaikissa meissä on potentiaalia saavuttaa ne asiat, jotka koemme tärkeiksi saavuttaa.

Sina Kahra

Sosionomi | Seinäjoki

Hektisyys ja tilanteiden muuttuminen ovat Sinalle tuttua juttua, eikä hän hätkähdä haastavissakaan tilanteissa. Koulutukseltaan Sina on sosionomi (AMK) ja ratkaisukeskeinen valmentaja (Life Coach). Hän on työskennellyt vuosia erityisen tuen tarpeessa olevien nuorten ja aikuisten kanssa, niin virastotyössä kuin asiakastyön kentällä. Uusimpana työkuvioihin on tullut mukaan myös satunnainen kriisi- ja väkivaltatyöntekijänä toimiminen. 

Oma Väylä- kuntoutukseen Sina tuo mukaan sosiaaliohjaajan ja ratkaisukeskeisen valmentajan näkökulman.

Valmentajana hän on luonnollinen, kuunteleva ja idearikas. Hän on hyvä löytämään keinoja ja luovimaan kompromisseja hankaliinkin elämän solmukohtiin. Sinan vahvuus onkin asiakasnäkökulman nopea hahmottaminen ja erilaisuuden ymmärtäminen.

Mia Katajamäki

Sairaanhoitaja | Seinäjoki

Mia on huumorintajuinen ja eri tilanteisiin mukautuva pitkän linjan mielenterveyden ammattilainen. Luonteeltaan hän on positiivinen, käytännönläheinen, läsnäoleva ja kannustava.

Mia on koulutukseltaan psykiatrinen sairaanhoitaja, ja hänellä on 30 vuoden työkokemus psykiatrian erikoissairaanhoidosta sekä osasto- että poliklinikkatyöstä nuorten ja aikuisten parissa.

Lisäksi Mia on kouluttautunut ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi, neuropsykiatriseksi valmentajaksi, ryhmäohjaajaksi ja perheinterventio-osaajaksi, muutamia mainitaksemme.

Mian osaamisalueeseen kuuluvat myös neuropsykiatriset ja psykiatrian diagnostiset tutkimukset ja selvittelyt.

Mia työskentelee mielellään ratkaisukeskeisesti ja kuntouttavalla työotteella huomioiden myös asiakkaan läheiset ja perheen.

Katja Joensuu

Sairaanhoitaja | Seinäjoki

Katja on luonteeltaan rauhallinen, aito, huumorintajuinen ja positiivinen. Hänelle on luontaista käyttää huumoria työvälineenä, eikä ole asioita, joita ei voisi lähteä yhdessä selvittämään.

Katjalla on yli 12 vuoden kokemus mielenterveystyöstä erikoissairaanhoidossa. Hän on työuransa aikana työskennellyt laajan kirjon mielenterveyshaasteiden parissa kaikenikäisten asiakkaiden kanssa.

EMootiolla Katja toimii Nuotti-valmentajana sekä Oma Väylä -kuntoutustiimissä sairaanhoitajana. Lisäksi hän opiskelee tällä hetkellä ratkaisukeskeiseksi sekä kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi.