Neurosonic-hoito Tampereella

Apua uniongelmiin, stressiin ja palautumiseen

Tampere

Kun hermosto rauhoittuu, rauhan saa myös mieli

Neurosonic-hoito on matalataajuusvärinähoitoa – kansankielellä tärinäterapiaa. Käytännössä hoito tarkoittaa rauhallisen hetken ottamista itselle uppoamalla tiloissamme sijaitsevaan hoitotuoliin.

Hoito on kehitetty tasapainottamaan hermoston toimintaa kokonaisvaltaisesti, ja se on tuonut avun esimerkiksi unihäiriöihin, ahdistukseen ja erilaisiin kiputiloihin.

Neurosonic-hoito on matalan kynnyksen tapa ottaa ohjat oman kehon kierrosten tasapainottamiseen ja parempaan palautumiseen.

Miten ja missä?

Matalataajuusvärinä houkuttelee parasympaattisen hermoston käyntiin, eli suostuttelee kehon rauhoittumaan. Hoidon myötä stressihormonien tuotanto vähenee ja palautuminen paranee.

Hoito auttaa mm. uniongelmiin, ahdistukseen, erilaisiin kiputiloihin ja päänsärkyyn sekä keskittymisen haasteisiin. Hoito toimii hyvin myös terapian tukena, kun kehoa ja mieltä pyritään hoitamaan kokonaisvaltaisesti

Hoitohuone sijaitsee toimitiloissamme Näsilinnankadulla Tampereella. 

Hinnasto

1 käyntikerta 25 €

5 kerran sarjakortti 90 €

10 kerran sarjakortti 175 €

Kuukausikortti 100 €

Tutustumiskäynti 15 €. Varaa aika tutustumiskäynnille sähköpostitse info@tunnetilat.fi.

Kaikki hinnat sisältävät sairaanhoitajan ohjauksen tuolin käyttöön & sopivien ohjelmien valintaan ensimmäisellä käyntikerralla.

Kattavan tietopaketin
löydät blogistamme

Usein kysyttyä Neurosonicista

Hoidon aikana matalataajuinen siniaaltovärähtely stimuloi tuntoaistia ääreishermostosta aivoihin houkutellen parasympaattisen hermoston käyntiin.

Suomeksi: tärinä aktivoi sen osan hermostostasi, jonka tehtävä on tasapainottaa ja rauhoittaa oloa, mutta joka usein stressin keskellä menee jumiin eikä palautumista enää tapahdu edes unessa.

Värinä siis herättää kehomme luonnollisen tavan vapauttaa stressiä – se auttaa kehoa tärisemään, aivan niin kuin muutkin eläimet tekevät vaaratilanteesta selviytyessään.

Tärinän avulla keho vaipuu meditaation kaltaiseen tilaan, jonka myötä myös stressihormonien tuotanto vähenee, ja palautuminen paranee.

Hoidon mekanismeihin ja tutkimukseen voit tutustua tarkemmin Neurosonicin kotisivuilla.

Ensikäynnin ajanvaraus tehdään sähköpostitse info@tunnetilat.fi.

Jatkoajat voit varata suoraan ajanvarauskalenterista

Tutustumiskäynti ja kertakäynnit maksetaan paikan päällä käteisellä tai kortilla. Pidemmissä hoitojaksoissa suosittelemme hankkimaan sarjakortin tai kuukausikortin. Ne voit lunastaa täältä. 

Hoitotuoli sijaitsee toimitiloissamme (Näsilinnankatu 48 D, Tampere). 

Ensikäynnillä sinua on vastassa Neurosonic-hoitoon kouluttautunut sairaanhoitajamme. Hänen kanssaan käyt läpi oireet, joihin haet apua, ja saat opastuksen sekä tuolin käyttöön että sopivien ohjelmien valintaan.

Sen jälkeen suljet hoitohuoneen oven, säädät tuolin sopivaan asentoon ja valitset ohjelman, vedät halutessasi painopeiton päälle tai laitat soimaan itsellesi sopivaa rauhoittavaa musiikkia, ja olet vain.

Hoidon jälkeen on hyvä ottaa rauhallinen hetki itselle. Hae keittiöstä kupillinen teetä ja istu vielä tovi palautumassa. Hoitohuone on varattu käyttöösi tunniksi, eli kiirettä ei ole.

Kun olet valmis, sulje ovi perässäsi, ja muista juoda paljon vettä loppupäivän ajan!

Yksi ADHD:n monista taustatekijöistä on dopamiinireseptoreiden häiriö aivoissa sekä aivojen matalampi aktivaatiotaso.

Sekä sisäinen että ulkoinen levottomuus voi johtua siis karrikoidusti mm. aivojen välittäjäaineiden poikkeavuuksista ja aivojen tyypillistä hitaammasta toiminnasta – joten aktivointia yritetään tuottaa itse erilaisella liikkumisella ja ääreishermoston ärsykkeillä.

Vaikka ADHD-henkilö saattaa siis vaikuttaa jatkuvilla ylikierroksilla hyrräävältä, kyseessä ei ole aina sama asia kuin esimerkiksi stressin takia kierroksilla käyvä hermosto.

ADHD-aivot yrittävät nostaa aktiivisuustasoa, jotta jaksaisivat puskea päivästä läpi. Stressihermosto yrittää laskea kierroksia, jotta saisi edes joskus lepoa.

Molemmat hermostot hyötyvät Neurosonic-hoidosta, mutta eri tavoin.

Stressihermostolle suositellaan pitkiä tai peräkkäin otettuja lyhyitä rentoutusohjelmia esim. unenlaadun parantamiseen.

ADHD-aivot puolestaan hyötyvät usein enemmän lyhyistä aktivoivista ohjelmista.

Tämä johtuu siitä, että

  •   Keskittymiskyky riittää usein 12–24 min paikallaan istumiseen jopa levottomimmilla ADHD-piirteisillä
  •   Aktivoivat ohjelmat nostavat dopamiinitasoja
  •   Dopamiinitason nousu johtaa ADHD-hermostossa samankaltaiseen rentoutumiseen kuin liikunta tekisi

24 minuutin aktivointi-ohjelman voi siis karrikoidusti sanoa vastaavan rankan salitreenin tai pitkän juoksun jälkeistä rentoutumistilaa ADHD-henkilöillä.

ADHD:n haasteisiin lukeutuvat usein uniongelmat. Myös näitä hoidetaan lyhyillä aktivointi- & rentoutumisohjelmilla.

Asiakaskokemustemme mukaan hoidoilla on ollut hyvinkin rauhoittava vaikutus kierroksilla käyvään ADHD-hermostoon. Myös nukahtamisen ongelmiin hoidoista on ollut apua.

AINA on kuitenkin muistettava, että jokainen meistä on erilainen. Paras tulos löytyy kokeilemalla.

  • Neurosonic-hoito ei sovi henkilöille, joilla on akuutti tulehdustila, veritulppa, syöpä tai hoitamaton vakava psyykkinen sairaus.
  • Hoitoon ei kannata tulla kuumeessa tai flunssassa, tai vuorokauden sisällä rokotteen ottamisesta.
  • Raskaus ja supistusherkkyys sekä akuutti välilevynpullistuma ovat myös esteitä hoidolle.
  • Myös vakavat silmäsairaudet ja vasta tehdyt avoleikkaukset rajoittavat hoitoon pääsyä.

Anna itsellesi
aikaa rentoutua